Güney Afrika Vizesi

Güney Afrika 30 günlük ziyaretlerde Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır. Eğitiminiz 3 günden daha uzun sürecekse Güney Afrika Büyükelçiliği’nden vize almanız gerekmektedir.

Pasaport: Vize bitiş tarihinden itibaren en az 1 ay geçerli pasaport (Varsa eski pasaportlarınız) Pasaportunuzun 1-4 arasındaki sayfaların, uzatmaların, en son sayfa ve içindeki tüm vizelerin fotokopisi

Vize başvuru formu: Doldurulması gerekmektedir.

Fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf (fonu açık renk olmalıdır / beyaz tercih edilen renktir)

Uçuş İşlemleri: Bilet vs gibi detayları görebilecekleri belgeler.

Vize başvuru ücreti: Her başvuru için 36 € ödenmesi gerekmektedir.

Okul kabul belgesi: Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihleri kapsadığını gösteren belge.

Yeni tarihli banka hesap dökümü: Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimlerinizin  size veya ailenize ait olması gerekmektedir.

 

Gerekli olan diğer evraklar:

– 1 adet tam doldurulmuş vize başvuru formu (form BI-84)

– Vize Ücreti: Her başvuru için 36 Euro (İş bankasına yatırılabilir)

– 2 adet yeni çekilmiş arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf

– Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaport.

– Pasaportunuzun ilk 4 ve son 2 sayfasının fotokopileri ayrıca daha önceden alınmış vizelerin fotokopileri

– Güney Afrika Büyükelçiliği?ne hitaben yazılmış gidiş amacınızı belirten bir dilekçe

– Öğrenciler için öğrenim belgesi

– Çalışanlar için şirket tarafından yazılmış izin mektubu

– Banka cüzdanları

– Tapular, araç ruhsatları

– Kredi kart fotokopileri

– Gidiş-dönüş uçak ve otel rezervasyonları ya da Güney Afrika?da ziyaret edeceğiniz kişi tarafından yazılmış davet mektubu

Gerekli Belgeler

– Ticari Sicil Gazetesi
– Vergi Levhası
– İmza Sirküleri
– Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi

– Şirketin imza sirküleri
– Vergi levhası

– Ticari sicil gazetesi
– En az 6 aylık sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
– Son üç aylık bordro

– Eşi çalışıyor veya işveren ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.

– Aile işveren veya çalışan ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.

– Emekli kimliği ve cüzdanı

Güney Afrika Fahri Konsolosluğu

Adres: Muallim Naci Cd Alarko Holding 113-115, Ortaköy/Istanbul – Avrupa

Telefon: (0212) 227 5200

Vize İşlemlerinizi Biz Halledelim!

İsminiz (zorunlu)

E-posta (zorunlu)

Telefon Numarası

Mesajınız