Amerika Öğrenci Vizesi 2019

Amerika Öğrenci vizesi 2019 yılında da vize ücreti 160 USD olarak alınmaktadır. Amerika’ya dil eğitimine gidecek olan öğrenciler, üniversite okumak isteyenler, master ya da sertifika programına gidecek olanlar kısaca eğitim amaçlı olarak gidecek olan herkes Amerika Öğrenci vizesi için başvuru yapmalıdır.

Amerika Öğrenci vizesi için izlenecek aşamalar ;

  • Orjinal I-20 belgesinin eğitim kurumundan istenmesi
  • Amerika Öğrenci vizesi 2019 güncel DS 160 formunun doldurulması
  • Sevis ücretinin ödenmesi
  • Vize ücretinin ödenmesi
  • Vize randevusunun alınması
  • Gerekli evrakların hazırlanması
  • Randevuya ( mülakata gidilmesi)

Amerika Öğrenci vizesi için izlenecek aşamalar ;

  • Orjinal I-20 belgesinin eğitim kurumundan istenmesi
    •  Eğitim görmek istenilen kurum( dil okulu , üniversite)  öğrencinin bilgileri doğrultusunda Amerika’dan orjinal ve ıslak imzalı olarak I-20 belgesini DHL kargo ile göndermektedir.Öğrenci vizelerine I-20 belgesi olmadan başvuru yapılamaz
  • Amerika Öğrenci vizesi 2019 güncel DS 160 formunun doldurulması
    • I-20 geldikten sonra Amerika konsolosluğunun sayfasından DS 160 formu doldurulur. DS 160 formunu dolduruken I-20 belgesi, hazırlanılan evraklar kişinin tüm bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır. DS 160 formu tamamlanmadan Sevis ücreti ödenir.
  • Sevis ücretinin ödenmesi
    • Sevis ücreti olan 200 USD online olarak ödenir. Amerika için öğrenci vizesi alacak olan her bir kişi Sevis ücreti ödemek zorundadır
  • Vize ücretinin ödenmesi
    • Vize ücreti olan 160 USD kredi kartı ile  online olarak ödenir
  • Vize randevusunun alınması
    •  Vize ücretinin ödenmesinden sonra sistemin belirtmiş olduğu tarih seçeneklerinden biri tercih edilir. Vize randevusu onaylanır
  • Gerekli evrakların hazırlanması
    • Her ne kadar amerika konsolosluğu evraklar ile pek ilgilenmesede yine de döneceğinizi ispat eden evrakların elinizde bulunmasında fayda vardır
  • Randevuya ( mülakata gidilmesi)
    • Amerika konsolosluğuna randevunun alındığı gün ve saatte mülakata gidilir. Mülakat ortalama 6-7 dakika sürmektedir. Vizenin onaylanıp onaylanmadığı mülakat sırasında belli olmaktadır. Vize onaylandıysa kargo ücreti ödersiniz ve ikametinize en yakın PTT şubesinden pasaportunuzu temin edebilirsiniz. Ama vize onaylanmadıysa orada size vizenin onaylanmadığını belirtip pasaportu tekrardan iade ederler